Jávea

Jávea ligt precies in het midden tussen Valencia en Alicante, beide op 100 kilometer afstand. Deze streek biedt één van de meest gevarieerde landschappen van het Middellandse Zee-gebied: zee, bergen, valleien en kliffen. Maar vooral veel mooi gelegen villa’s in het groen aan de prachtige kustlijn. En het gezondste klimaat van Europa met 300 dagen zon! In Jávea wonen circa 30.000 mensen waarvan ongeveer de helft Spanjaarden.

Historisch centrum
Javeatown

Het centrum van Jávea heeft zijn oorspronkelijke karakter en charme behouden: een  netwerk van straten met witte muren, gewelfde portalen en gotische ramen. Alles is afgewerkt met de typische ruwe steen van de regio. Het oude centrum is levendig met veel bijzondere winkeltjes , restaurants en terrasjes en op donderdagochtend markt. In de oude vissershaven wordt elke dag vers gevangen vis te koop aangeboden. Op de boulevard bij de haven zijn veel goede restaurants.

Strand Jávea – Arenal
Heerlijk zandstrand met een mooie wandel boulevard en veel leuke restaurants. In de zomer staan er ligbedden en parasols klaar op het strand. Op het strand staan ook speeltoestellen voor de kinderen.

La Siesta Javea

Helemaal aan het einde van de kuststrook van Javea is het strand ligt Arenal: een mooi zandstrand met een groot aantal restaurants en bars. En met een ongelooflijk mooi uitzicht op de Montgo, de berg die zijn stempel op de stad Jávea drukt.Cala Clemence Portixol

Een prachtige ode aan Javea is te lezen op deze Canadese website : The Beauty Queen

Montgo