Jávea

Jávea ligt precies in het midden tussen Valencia en Alicante, beide op 100 kilometer afstand. Deze streek biedt één van de meest gevarieerde landschappen van het Middellandse Zee-gebied: zee, bergen, valleien en kliffen. Het overheersende beeld bestaat uit mooie vakantiewoningen verspreid over de weelderige kustlijn. In Jávea wonen ca 27.000 mensen waarvan ongeveer de helft Spanjaarden.

Historisch centrum
Javeatown        javeaport

Het centrum van Jávea heeft zijn oorspronkelijke karakter en charme behouden: een  netwerk van straten met witte muren, gewelfde portalen en gotische ramen. Alles is afgewerkt met de typische ruwe steen van de regio. Het oude centrum is levendig met veel bijzondere winkeltjes , restaurants en terrasjes en op donderdagochtend markt.In de oude vissershaven wordt elke dag vers gevangen vis te koop aangeboden. Op de boulevard bij de haven zijn veel goede restaurants.

Strand Jávea

Iets verder langs de kust zijn een aantal ‘Ibiza-style’ strandtenten te vinden: loungebanken, mooie dames en heren in de bediening en heerlijk eten met uitzicht op zee.

javeasiesta   Montgo

Helemaal aan het einde van het strand ligt Arenal: een mooi zandstrand met een groot aantal restaurants en bars. En met een ongelooflijk mooi uitzicht op de Montgo, de berg die zijn stempel op de stad Jávea drukt.

Een prachtige ode aan Javea is te lezen op deze Canadese website : The Beauty Queen